[Walka bokserska na gdańskim ringu] - Amerski, Włodzimierz; Krajowa Agencja Wydawnicza (1974-2004). (Gdańsk : Krajowa Agencja Wydawnicza, 1979)
Przedstawia walkę bokserską na gdańskim ringu, styczeń 1979 r.
Opis pod zdjęciem: Na gdańskim ringu odbył się finałowy turniej drużynowych mistrzów Polski w boksie. Mistrzostwo kraju wywalczyli bokserzy Gwardii Warszawa. Natomiast zespół Stoczniowca po porzące odniesionej na turnieju w Koszalinie opuścił szeregi ekstraklasy.
Tytuł nadany przez katalogującego na podstawie opisu pod zdjęciem.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Boks -- Polska -- Gdańsk -- 1970-2000 -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie