Ex Libris Stefana Karpińskiego / Dolatowski. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1974)
Kula inwalidzka przepleciona gałązką z kolcami, po bokach napis: Ex Libris Stefana Karpińskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.