Ex Libris Stefana Karpińskiego - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Karpiński, Stefan (1914-1988). (1974)
Kula inwalidzka przepleciona gałązką z kolcami, po bokach napis: Ex Libris Stefana Karpińskiego. Sygnatura artysty w obrębie kompozycji, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i symbol techniki graficznej.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1990.