Danzig - Rathaus und Marienkirche - Stengel & Co. (Dresden : Kunstanstalt Stengel & Co. G. m. b. H., 1943)
Przedstawia widok z góry ul. Chlebnickiej, widoczny Ratusz Gł. Miasta oraz Kościół Mariacki.
Data wg opisu na awersie: Freigegeben durch RLM E. 4404/42 nachgepr. 10. 2. 43.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- karty pocztowe