Teoria bilansu dynamicznego - Klimczak, Katarzyna (rachunkowość). (2015)
Zakres i treść: bilans dynamiczny Eugena Schmalenbacha, zmodyfikowa teoria bilansu dynamicznego Ernsta Walba, teoria bilansu eudynamicznego Heinricha Sommerfelda, bilans dynamiczny w ujęciu Carla Sganziniego.
Tyt. nagł.