Jan Heweliusz 1611-1687 300 Rocznica Śmierci 1687-1987. - Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1987)
Medal. Na awersie postać Jana Heweliusza, u góry półkoliście napis: Jan Heweliusz 1611-1687. Na rewersie: przyrząd astronomiczny, obok napis: 300 Rocznica Śmierci 1687-1987, w tle herb Gdańska.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie działalności emitenta.
Data wydania wzięta z medalu.
Keywords: Heweliusz, Jan -- (1611-1687); 1945-1989; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe