Tożsamość i przynależność : rozważania w oparciu o historię Abrahama / Andrzej Perzyński. - Perzyński, Andrzej (1958- )
1. Wartości chrześcijańskie bez przynależności do ludu? 2. Uwagi wstępne. 3. Rozproszenie ludzkiego "ja". 4. Powołanie Abrahama i odrodzenie "ja". 5. Powołanie jako wybór ludu. 6. Chrystus potomkiem Abrahama. 7. Cechy potomka Abrahama.