Zamek Królewski [wybór il., tekst i konsult. Jerzy Gutkowski et al. ; red. prowadzący Dariusz Szplit]. - Gutkowski, Jerzy (1944- ).; Karłowska, Katarzyna (Impresja Wydawnictwa Elektroniczne, 1996)
Album multimedialny prezentuje apartamenty stanisławowskie, panoramę Zamku oraz jego historię, biografię króla Stanisława Augusta; zawiera ponadto katalog eksponatów, słownik pojęć i biografie osób związanych z Zamkiem oraz podkład muzyczny z epoki stanisławowskiej.