Ioannes Casimirus Dei Gratia Rex Poloniae, Mag: Dux Lithuaniae, Russiae, Prussiae, Masoviae [...] Rex. - Hondius, Willem (ok. 1597-ok. 1658) (1648)
Przedstawia Jana Kazimierza w popiersiu, 3/4 w prawo, głowa na wprost. POrtret w owalnej ramie na prostokątnym tle.