Gdańsk. Kościół dominikański, bazylika św. Mikołaja w XIII-XIV. Prezbiterium bazyliki ze stallami chórowymi Dominican church, basilica of St. Nicholas, XIII-XIV c. The Chancel of the basilica with choir stalls = Eglise dominicaine, basilique de st. Nicolas du XIII-XIV s. Sanctuaire de la basilique avec stalles de choeur. (P.P.Z.G., 1945)
Przedstawia wnętrze bazyliki św. Mikołaja w Gdańsku, prezbiterium, widok w kierunku ołtarza głównego, ok. 1935 r.