Ex Libris Edmunda Menclewskiego [!] [Maria Hiszpańska]. - Hiszpańska-Neumann, Maria (1917-1980) (1955)
Stylizowana tarcza herbowa ze stylizowanym ptakiem z rozpostartymi skrzydłami. W górnej części tarczy napis: Ex Libris Edmunda Menclewskiego, u dołu przedstawione domy i kominy fabryczne.