Belagerung von Danzig 1807 - Rugendas, Johann Lorenz (1775-1826). ([Gdańsk : s.n.], 1807)
Przedstawia nocne bombardowanie Gdańska w 1807 r.
W lewym dolnym rogu sygn. aut.: "J.L. Rugendas"; pośrodku: "Belagerung von Danzig 1807". Miejsce wyd. wg działalności aut.
Gdańsk i okolice 1793-1914. Miasto, ludzie, wydarzenia w rysunku i grafice. - Gdańsk, 2014