Ex Libris Histor. Andreoviae Musaeum Publicum A. Nom. Fam. Przypkowski Vocatum / B. Brandt. - Brandt, Bogusław (1909-1983) (1963)
Dwa odciski pieczęci w okręgach, pierwszy: herb Lis - herb miasta Jędrzejowa, z napisem dookoła: Ex Libris Histor. Andreoviae. Drugi - herb szlachecki Radwan - rodziny Przypkowskich, napis wokoło: Musaeum Publicum A. Nom. Fam. Przypkowski Vocatum. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.