Ex Libris TA / Tadeusz Andrusiewicz. - Andrusiewicz, Tadeusz (1930-2010) (1962)
W obramowaniu przy wazonie z kwiatami stoi z jednej strony naga kobieta z książką w ręku, z drugiej kot, napis z prawej strony: Ex Libris TA. Sygnatura artysty monogram TA w obrębie kompozycji.