Marek i Jacek Żuławscy : malarstwo, rysunek / [red. katalogu, wybór zdj. Wojciech Zmorzyński]. (Muzeum Narodowe, 2002)
Katalog towarzyszący wystawom w: Muzeum Narodowym w Gdańsku, wrzesień-listopad 2002; Muzeum Okręgowym w Toruniu, grudzień 2002-styczeń 2003; Galerii Miejskiej Arsenał w Poznaniu, maj-czerwiec 2003; Muzeum Tatrzańskim w Zakopanem, lipiec-wrzesień 2003.