Die Holzfelder zu Danzig E. Meyerheim. - Meyerheim, Friedrich Eduard (1808-1879) (Verlag der Gerhardschen Buchhandlung, 1832)
Przedstawia widok na składy drewna w Gdańsku, położone na południowych krańcach Dolnego Miasta przy Nowej Motławie.