[Afisz. Incipit] Do wszystkich kół P.P.S. na terenie Wrzeszcza ... Dnia 19 X. br. został ... zorganizowany Dzień odgruzowania Gdańska. ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz zachęcający do udziału w akcji odgruzowania miasta.