Dr Wiktor Dziulikowski Ex Libris - Grabczyk, Stanisław (1902-1979).; Dziulikowski, Wiktor (1913-2006). (Wrocław, 1965)
Wąż Eskulapa, kryż równoramienny i klisza fotograficzna z prześwietleniem płuc, u dołu napis: Dr Wiktor Dziulikowski, wzdłuż prawej krawędzi: Ex Libris, pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty i data.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i miejsce wydania.
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.