Ingrid Mittenzwei, Friedrich II von Preussen. Eine Biographie, VEB Deutscher Verlag der Wissenschaften, Berlin 1979, s. 224 / Józef Włodarski. - Włodarski, Józef (1950- ). ([Gdańskie Towarzystwo Naukowe. Wydział I Nauk Społecznych i Humanistycznych], 1983)
Recenzja książki: Friedrich II von Preussen : eine Biographie / Ingrid Mittenzwei. Berlin, 1979.