[Ansicht von Danzig Aufgenommen vom früheren Bastion Braunroß / aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia widok na Gdańsk z Bastionu Młyńskiego (Braun Roß), widoczny Brabank, 21.05.1922 r.