Ex Libris Władysława Trzaski E. K. - Kuczyński, Edward (1905-1958) (1955)
Na tle bfitych labrów herb szlachecki Trzaska, niżej otwarta książka i sowa. Napis u góry: Ex Libris, u dołu na wstędze: Władysława Trzaski. Sygn. aut. w obrębie kompoz.