Ex Libris Marii I Jerzego Gwiazdowskich / Zb. Janeczek. - Janeczek, Zbigniew (1946- ). ([wydawca nieznany], 1982)
W półkolu profil leżącej kobiety wyłaniającej się ze spękanej powierzchni. U dołu napis: Ex Libris Marii I Jerzego Gwiazdowskich. Pod wyobrażeniem ołówkiem autograf artysty.