Tęskni się do tego, co się zna konkretnie / z Florianem Śmieją rozmawiają Marcin Kurek i Justyna Ziarkowska. - Śmieja, Florian (1925-2019)
Fragm. książki Marcina Kurka i Justyny Ziarkowskiej pt. Rzeczywiste i możliwe : rozmowy z Florianem Śmieją.