Kasimir Pulaski Marechal de la Terre de Lomza dans le Palatinat de Mazovie [...]. - Hopwood, James (1795-1855).; Oleszkiewicz, Józef (1777-1830). (Paryż, 1839)
Przedstawia Kazimierza Pułaskiego, w półpostaci 3/4 w lewo, głowa 3/4 w prawo, na nieregularnym tle, ujetym od dołu i po bokach cieńką rameczką.
Daty powstania na podstawie bibliografii.
Pod polem kompozycji po lewej autor wzoru, pośrodku [De la Coll.on de I. Chodźko]; po prawej: autor.
Pod kompozycją pośrodku tytuł. Poniżej opis postaci portretowanego po francusku: zajmowane stanowiska. Mniejszym drukiem miejsca i daty narodzin i śmierci.
Poniżej, pośrodku, informacja o wydawcy.
Katalog portretów osobistości polskich i obcych w Polsce działających, t. 4, P-S
Keywords: Pułaski, Kazimierz -- (1745-1779); Generałowie; Grafika francuska; Grafika polska; Staloryt