[Afisz. Incipit:] Teatr Muzyczny Zw. Zaw. Muz. R.P. Oddz. Gd. wystawia ... komedio-operę w 3-ch aktach J. N. Kamińskiego muzyka Krupińskiego Krakowiacy i Górale z udziałem solistów, orkiestry (30 osób) chóru i baletu ... ([wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o spektaklu w dniach od 4-6 czerwca 1949 r. na molo (w muszli) w Sopocie. Reżyseria A. Raczkowski, kapelmistrz B. Lewandowski, baletmistrz K. Nowowiejska, dekoracje F. Olechowska. Udział biorą: Helena Czechowska, Irena Ćmielewska, Ludwika Madydowa, Józef Czarski, Kazimierz Chlebowski, Antoni Drotlew, Edward Kunze, Jan Mikulski, Czesław Stanowski, Kazimierz Zwierzchowski, (Henryk Jurczyk, Feliks Lis, Czesław Szewczyk, Lech Tyszkiewicz).