Ex Libris Dr. Reich Milton Oszkár F. Bayros. - Bayros, Franz von (1866-1924) (1900)
W owalnej ramie przedstawia siedzącego mężczyznę w stroju z osiemnastego wieku, przed nim rozrzucone książki, łabędź, wąż i putto. Nad nim wśród roślinności elfy, jeden grający na lirze. U dołu napis: Ex Libris Dr. Reich Milton Oszkár. Sygn. aut. w obrębie kompoz.