Alina Kalczyńska : grafika, książka, witraż : prace z lat 1974-2004 = Grafica, libri, vetrate : opere 1974-2004 / [teksty Zofia Gołubiew et al. ; oprac. kalendarium, spisu wystaw i prac oraz bibliogr. Katarzyna Podniesińska ; red. prowadzący Joanna Boniecka ; tł. Margherita Bacigalupo, Julia Gennusa, Stanisław Kasprzysiak]. - Gołubiew, Zofia (1942-2022); Podniesińska, Katarzyna (1961- ).; Bacigalupo, Margherita (1976- ).; Gennusa, Julia; Kasprzysiak, Stanisław (1931-2019) (Graficy z Krakowa, 2004)
Katalog wystawy w Muzeum Narodowym w Krakowie, maj - lipiec 2004, w Miejskiej Galerii Sztuki w Łodzi, wrzesień - październik 2004.