Alina Kalczyńska : grafika, książka, witraż : prace z lat 1974-2004 = Grafica, libri, vetrate : opere 1974-2004 - Gołubiew, Zofia (1942-2022).; Podniesińska, Katarzyna (1961- ).; Boniecka, Joanna (1959- ).; Bacigalupo, Margherita (1976- ).; Gennusa, Julia; Kasprzysiak, Stanisław (1931-2019).; Muzeum Narodowe (Kraków).; Miejska Galeria Sztuki (Łódź). (Kraków : Muzeum Narodowe, 2004)
Katalog wystawy w Muzeum Narodowym w Krakowie, maj - lipiec 2004, w Miejskiej Galerii Sztuki w Łodzi, wrzesień - październik 2004.
Bibliogr. s. 150-159.
Równol. tekst pol. i wł.
Keywords: Kalczyńska, Alina -- (1936- ) -- katalogi wystaw; Kalczyńska, Alina -- (1936- ) -- bibliografia