Ex Libris Kierownictwa Marynarki Wojennej / S. Bobiński. - Bobiński, Stanisław (1897-1981) ([wydawca nieznany], 1935)
Przedstawia karawelę pod pełnymi żaglami, na dziobie polska flaga, na maszcie bandera Marynarki Wojennej. Napis u góry: Ex Libris, u dołu na wstędze napis: Kierownictwa Marynarki Wojennej, obok na tle krzyża równoramiennego symbol Marynarki Wojennej. Nazwisko artysty w obrębie kompozycji.