[Afisz. Incipit] Obywatelu! Pomóż zwalczać pijaństwo! (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1955)
Afisz nawołujący do walki z nadużywaniem alkoholu.
Keywords: Alkoholizm -- zapobieganie -- Polska -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.