Choroby układu sercowo-naczyniowego - Kawalec, Wanda; Turska-Kmieć, Anna.; Kowalczyk-Domagała, Monika (2010)
Problemy dzieci z chorobami układu sercowo-naczyniowego i ich sytuacja szkolna, rola i zadania szkoły we wspieraniu rozwoju i leczenia dzieci z chorobami układu sercowo-naczyniowego, zasady postępowania w przypadku wystąpienia / nasilenia się w szkole zaburzeń ze strony układu sercowo-naczyniowego.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 242-243.