Ex Libris Eugène Strens J. B. - Battermann, Johannes (1909-1999) (1961)
Przedstawia kobietę siedzącą przy stole, na którym stoją lampa i filiżanka oraz leży otwarta książka. Napis u góry: Ex Libris, u dołu: Eugène Strens. Sygn. aut. w obrębie kompoz.