[Afisz. Incipit] Obywatele! W dniach Święta Oświaty 2-4 maja 1948 r. Naród Polski mobilizuje środki do nieustępliwej walki z analfabetyzmem ... (Elbląg : [wydawca nieznany], 1948)
Afisz z programem święta w Elblągu.
Keywords: Analfabetyzm -- zwalczanie -- Polska -- druki ulotne; Elbląg (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Druki ulotne -- 1945-1970.