Chrześcijanin we wspólnocie Kościoła według Soboru Watykańskiego II / Grzegorz Kucza. - Kucza, Grzegorz (1961- )
1. Wspólnota Trójcy Świętej fundamentem wspólnoty chrześcijańskiej. 2. Wspólnoty chrześcijańskie uobecniają i realizują Kościół.