[Targ Węglowy w Gdańsku] A. Ballerstaedt. - Ballerstaedt, Albert (A. Ballerstaedt Danzig Photograph Atelier, 1859)
Widok Targu Węglowego od północy w kierunku Wieży Więziennej, widoczny fragment zachodniej pierzei. Na zdjęciu dorożka, wóz konny.