Alle Gottes Engelen - Donnet, Samuel ([Gdańsk], 1700)
Przedstawia widok kościoła Wszystkich Bożych Aniołów w Gdańsku (zniszczonego w 1807 roku).
U dołu pod kompozycją po prawej sygnatura autora: S. Donnet delin. ut fecit.
U dołu pod kompozycją centralnie tytuł.
Miejsce i czas powstania na podstawie działalności autora, tematu i techniki.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce