[Abbruch der Befestigungsmauern bei der Eisenbahndurchfahrt um Petershagener Tor aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1986)
Przedstawia rozbiórkę murów fortyfikacyjnych okolicy przejazdu kolejowego przy Bramie Oruńskiej (Petershagen Tor), 12. 06. 1927 r.