Józef Piłsudski-Odzyskanie Niepodległości Polski 11-Listopada 1918 r. Wymarsz I Kadrowej Legionów z Oleandrów 6 sierpnia 1914 r. - Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne (Warszawa : Polskie Towarzystwo Archeologiczne i Numizmatyczne, 1983)
Medal. Awers: Popiersie Józefa Piłsudskiego, wokoło napis: Józef Piłsudski-Niepodległość Polski 11-Listopada 1918r. Rewers: Maszerująca kompania, wyżej Orzeł strzelecki i napis: 6-Sierpnia-1914, u dołu: PTAiN Warszawa 1983.
Tytuł utworzony przez katalogującego.
Miejsce wydania, nazwa emitenta i data wzięte z medalu.
Keywords: Piłsudski, Józef -- (1867-1935); 1901-2000; 1945-1989; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe