[Baszta Stągiewna] [aut. odbitki Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1982)
Przedstawia Basztę Stągiewną od południowego wschodu. Widoczne spichlerze na wyspie Spichrzów i fragment Mostu Stągiewnego, ok. 1890 r.