Ex Libris Stanisława Komornickiego : À La Guerre Comme À La Guerre / Janusz Berszten-Tłomakowski. - Tłomakowski, Janusz (1896-1980) (1972)
Schematycznie zarysowana postać z mieczem, główki żolnierzy w hełmach, rozbłyski wybuchów. Napis wzdłuż krawędzi: À La Guerre Comme À La Guerre Ex Libris Stanisława Komornickiego. Sygnatura artysty TJ w obrębie kompozycji.