Bestiariusz pomorski / Daniel Kalinowski. - Kalinowski, Daniel (1969- ) (Region, 2026)
Książka przedstawia bestiariusz pomorski, opisując bóstwa, demony i stworzenia fantastyczne związane z wierzeniami ludowymi Pomorza. Publikacja zawiera bogato ilustrowane opisy postaci mitologicznych, a ilustracje zostały wygenerowane przez sztuczną inteligencję. Przeznaczona jest dla czytelników zainteresowanych etnologią, antropologią kulturową oraz folklorem regionu.