Exlibris Hertha Terfloth - Ritter, Karl (1888-1977).; Terfloth, Hertha Augusta (1880-1943). (1921)
Siedząca kobieta w średniowiecznym stroju, obok stoi pelikan w okularach, napis Exlibris Hertha Terfloth. Sygnatura artysty monogram KR i data [19]21 w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty.
Keywords: Ekslibrisy -- Niemcy -- 1900-1945.