Herse : warszawski dom mody / Agnieszka Dąbrowska ; pod redakcją Julii Odnous-Pawlińskiej ; teksty: Agnieszka Dąbrowska, Dominika Jarzyńska-Pokojska, Anna Nurzyńska-Dziemska, Małgorzata Podkańska. - Dąbrowska, Agnieszka (1975- ). (Muzeum Warszawy, 2019)
Zawiera również część katalogową: "Ubiory Domu Mody Bogusław Herse w zbiorach Muzeum Warszawy" z tekstami autorek wymienionych w polu odpowiedzialności.