Duchowość kapłana diecezjalnego / Stanisław Urbański. - Urbański, Stanisław (1947- ).
1. Teologia duchowości kapłana. 1.1. Świętość kapłana. 1.2. Dynamizm miłości Boga. 1.3. Ofiara kapłana. 1.4. Zadania kapłana. 2. Przymioty kapłana diecezjalnego. 2.1. Zaufanie Opatrzności Bożej. 2.2. Stróż prawdziwej wiary. 2.3. Służebność kapłańska. 2.4. Budowanie "communio". 2.5. Mąż modlitwy. 2.6. Wierność Maryi.