Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Kielcach [Zbigniew Dolatowski]. - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001) (1979)
Tarcza ze stylizowanym orłem na tle dębu i napisem pośrodku: Za Zasługi Dla, oraz w półkolu: Kielecczyzny. Po bokach tarczy napis: Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Kielcach. Sygn. aut. ryta pod kompoz.