Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Kielcach - Dolatowski, Zbigniew (1927-2001).; Wojewódzka Biblioteka Publiczna (Kielce). (1979)
Tarcza ze stylizowanym orłem na tle dębu i napisem pośrodku: Za Zasługi Dla, oraz w półkolu: Kielecczyzny. Po bokach tarczy napis: Wojewódzka Biblioteka Publiczna w Kielcach. Sygn. aut. ryta pod kompoz.
Nazwisko na podstawie sygn. aut. Data wg działalności właściciela.