Duch Święty w Kościele wschodnim - Baumer, Iso (1929-2021); Balter, Lucjan (1936-2010) (2000)
1. Pełnia i brak. 2. Duch w Trójcy. 3. Liturgia. 4. Wyznanie i nauka. 5. Modlitwa i dzień powszedni.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Duch Święty; Chrześcijaństwo wschodnie; Pneumatologia; Teologia prawosławna; Artykuł z pracy zbiorowej