[Alte Fortifikations-Brücke über den Heckergraben führend von der Jungstadt nach dem ehemaligen Bastion "Holzraum" aut. odb. Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński, 1986)
Przedstawia stary most fortyfikacykny nad kanałem Heckergraben prowadzący od Młodego Miasta w kierunku dawnego Bastionu Holzraum, 03.08.1928 r.