Rozwój i ubóstwo w naukach społecznych i przyrodniczych : przegląd współczesnych koncepcji / Mirosława Czerny. - Czerny, Mirosława (1951- ).
Studia nad rozwojem czy badania krajów rozwijających się, rozwój i ubóstwo w badaniach geograficznych.