[Gdańsk, przedproża ul. Mariackiej] / Sch. - Schönborn, Bronisław Waldemar (1909-1971) (1938)
Przedstawia widok ul. Mariackiej (dawna nazwa ul. Panieńska) aż do Bramy Mariackiej, widziany z przedproża kamienicy nr 7.